Recenzja książki "Psie smaki"

Redakcja

Recenzja, przedruk i krótki opis książki pt."Psie smaki".

Chcesz dowiedzieć się jak układać psie menu? Jak robić zdrowe i pyszne psie przysmaki? A może zależy Ci na praktycznej wiedzy jak określić dzienne zapotrzebowanie energetyczne Twojego psa?

Jeśli zamierzasz zacząć przygotowywać pełnowartościowe, smaczne i sycące posiłki dla Twojego pupila – ta książka jest dla Ciebie!

Autorka książki tech. wet. Agnieszka Cholewiak-Góralczyk na co dzień zajmuje się zoodietetyką psów i kotów pracując jako konsultant dietetyczny. We współpracy z lekarzem weterynarii Aleksandrą Szubą postanowiły przygotować pierwszą psią książkę kucharską!

Znajdziecie w niej nie tylko przepisy na zbilansowane dania i przysmaki dla psów, ale również cenne informacje na temat funkcjonowania układu trawiennego psa oraz praktyczne porady dot. obliczania zapotrzebowania energetycznego, suplementacji czy metod przygotowania poszczególnych posiłków.

„Psie smaki” to kompleksowy przewodnik po kuchni świadomego opiekuna psa i innych osób pracujących z tymi zwierzętami na co dzień. Znajdziemy w nim część teoretyczną, która uzbroi nas w niezbędną wiedzę na temat poszczególnych składników odżywczych, jak i część praktyczną, która krok po kroku przeprowadzi nas przez proces kulinarny. Co warto podkreślić to pozycja bardzo aktualna – autorki zawarły w niej cenne wskazówki na wykorzystanie surowców w nurcie less waste, dzięki czemu również psi opiekun znajdzie tam przepisy na dania dla siebie

Podobne materiały